Chemex koffiezetmethoden

Peter J. Schlumbohm bedacht in 1941 de Chemex als zetmethode voor koffie. Er staan ruim 3000 gepatenteerde uitvindingen op zijn naam. De Chemex is echter zijn grootste succes. De Chemex is de hardloper in mening webshop. Niet voor niets. Hij maakt, zodra u er wat liefde en aandacht aan besteedt, fantastische koffie.

Chemex

Chemex

Zoals gezegd is de Chemex een ontwikkeling van ruime tijd geleden. Echter is de Chemex nog in menig keuken terug te vinden. Het geheim? Extra dikke filters, die veel vaste stoffen en oliën in de koffie vasthouden. Het resultaat is een hele cleane, fruitige en lichte koffie. De conische vorm van de Chemex zorgt voor een langere ‘contacttijd’ tussen koffie en water, wat leidt tot een betere extractie. Niet voor niets is dit een geslaagd product dat al jarenlang mee gaat.

Koffie voor thuisgebruik

Ideaal voor thuisgebruik en uitstekend in te zetten als er wat visite op de koffie komt. Met de Chemex geeft u eenvoudig een rondje overheerlijke koffie.

Koffiebelevingscentrum

Benieuwd naar de Chemex koffiezetmethode? Kom gerust eens een kopje proeven in ons geheel vernieuwde koffiebelevingscentrum.

Meks